Op de kop van de Wibautstraat ontwikkelt de Hogeschool van Amsterdam de Amstelcampus. Ontmoeten, ontspannen, leren en recreëren staan hier centraal. Het is een plek voor studenten en buurtbewoners, voor medewerkers en bedrijven.

visual Wibauthof / illustratie Klaartje Berkelmans

Van schets naar eindresultaat – Wibauthof

Er wordt nog volop gebouwd en de vraag van de HvA was dan ook: “Hoe maken we aan alle betrokkenen inzichtelijk hoe het er uiteindelijk uit gaat zien?” Ik maakte drie visuals op basis van bouwtekeningen, plattegronden en gedetailleerde informatie over de groenvoorzieningen, het meubilair en de speeltoestellen.

visual speeltuin / illustratie Klaartje Berkelmans

Hierboven: schets en eindresultaat van een gedeelte van de speelvoorziening. Speeltoestellen, bomen en meubilair zijn gebaseerd op de gegevens uit het definitief ontwerp.

Het was nog een aardige klus om de platte informatie te vertalen naar een kloppend 3D beeld dat aansloot bij het bestaande fotomateriaal. Mijn achtergrond als architectuurstudent kwam daarbij goed van pas. Het resultaat zijn levendige visuals die tot de verbeelding spreken en een sfeerimpressie geven die met alleen plattegronden en achtergrondinformatie niet mogelijk is.

visual Grand Café / illustratie Klaartje Berkelmansvisualisatie Grand Café

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.