Enige tijd terug werd ik door communicatiebureau vdbj_ gevraagd of ik mijn werk wilde exposeren in de hal van hun mooie kantoorpand in Bloemendaal. Er was plaats voor vijf werken en aan mij om te bedenken wat ik daar wilde ophangen. Omdat mijn werk in opdracht al duidelijk op mijn website staat en mijn vrije werk alweer van een tijdje terug was, wilde ik graag iets heel anders laten zien nl. een stukje van het werkproces achter de uitgewerkte illustraties. De oplossing kwam als vanzelf toen ik bij het opruimen tientallen mapjes tegenkwam met daarin de losse onderdelen voor evenzovele collages uit de afgelopen jaren.

expo vdbj_ / illustratie Klaartje BerkelmansGeordend op kleur (en in het geval van de bomen en bloemen: op thema) vormen het mooie verzamelingen en laten ze zien hoe elk onderdeel op zich met aandacht geknipt, geplakt en getekend is. Door de losse elementen te laten zien worden de kleine details nog zichtbaarder. Het leuke is dat deze manier van ordenen en presenteren weer inspiratie met zich meebracht voor nieuwe opdrachten, maar daarover later meer!

expo vdbj_ / illustratie Klaartje BerkelmansOok op hun website besteedt vdbj_ aandacht aan mijn werk, leuk!:

vdbj_ website / illustratie Klaartje Berkelmans
En hieronder kun je zien hoe het werk bij vdbj_  hangt.

expo vdbj_ situatie

Interessant genoeg kreeg ik afgelopen week een uitnodiging voor een andere expositie onder ogen die ook heel mooi op kleur was samengesteld. Het beeld en de stempels zijn van Gertie Jaquet,  de foto komt uit de bijbehorende blogpost van collega Ilka Deltrap van studio Wonderdag. Ik hoop dat ik in ieder geval nog tijdig in Amsterdam kom voor het einde van de expositie om de stempels in het echt te bewonderen!

kaart Gertie Jaquetfoto: Ilka Deltrap

Tagged with:
 

2 Responses to Kleurverzamelingen

 1. Gertie schreef:

  prachtig al die losse elementen zo mooi geordend!
  als je nog naar de OBA gaat laat me het weten dan kom ik ook even die kant uit!

  • Klaartje schreef:

   Leuk, ik laat het zeker weten als ik nog voor het einde van de tentoonstelling in A’dam kom. Trouwens: helemaal niet meer bij stil gestaan dat ik zelf ook nog stempels op mijn blog had staan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.