Dutch Design Week
Het is weer Dutch Design Week in Eindhoven en net als vorig jaar doe ik mee aan de Etalageroute. Papillon, de winkel waar ik deze keer mijn werk mocht laten zien, bood mij de gehele linkerzijde van de etalage aan: een aanbieding waar ik met plezier gebruik van heb gemaakt.  De beschikbare ruimte nodigde uit om op veel grotere schaal dan gewoonlijk te werken en uiteindelijk maakte ik een levensgrootte kijkdoos illustratie. Niet op of van papier deze keer, maar rechtstreeks getekend op MDF en daarna uitgezaagd. Een kleurrijke herfsttafereel met bladeren, paddenstoelen en beestjes. Maar ook met een hoog in de boom, koekjes etend jongetje en een meisje wat haar hond uitlaat. Kortom: genoeg te zien. Ben je deze week in Eindhoven ga dan zeker even kijken op Catherinaplein 33!

Werkproces
Een project als dit komt nooit ‘zomaar’ tot stand. Hierboven een kijkje in het ontwerp en maakproces: van de allereerste schets, via tekentafel en constructielijm naar het inrichten van de etalage. Door de spiegeling van de ruit is het echte eindresultaat lastig te zien in de laatste foto’s, maar ik hoop later deze week nog foto’s toe te voegen die het geheel goed in beeld brengen.

12 Responses to Kleurrijke herfst tijdens Dutch Design Week

 1. Joke Dorpmans schreef:

  Leuk! Echt een Klaartje etalage. Maak mooie foto’s, want bij mij zal het er niet in zitten om te kijken. Ben zelf nl.een beurs aan het voorbereiden. Succes!

  • Klaartje schreef:

   Dank je Joke. Morgen ga ik kijken of het lukt een goede foto zonder teveel spiegeling te maken. Jij succes met je eigen beurs.

 2. marjooke schreef:

  hoi Klaar, leuk dat je weer mee doet met de DDW. Ik ga vrijdag waarschijnlijk kijken.
  Het ga je goed. Het is fijn om je blog te volgen

  • Klaartje schreef:

   Hee leuk dat je waarschijnlijk gaat kijken! Ik ga proberen woensdag een rondje DDW te doen. Ja, via de blogs blijven we toch nog wat op de hoogte van elkaar. Maar laten we anders ook weer eens ‘in het echt’ afspreken!

 3. atti Scholten schreef:

  Het ziet er mooi uit weer. Het zou zo in een kinderboek kunnen staan. Er komt nog heel wat vakmanschap bij kijken lijkt me zo om het ‘echt’ neer te zetten en niet alleen op papier. Wat verkoopt Papillion zelf ben ik eigenlijk wel benieuwd?

  Atti

  • Klaartje schreef:

   Ha Atti, Papillon zelf verkoopt danskleding. Ik heb nog even gekeken of ik daar thematisch op aan zou sluiten, maar heb uiteindelijk een andere weg gekozen. Wat betreft het uitwerken: het leukste moment is altijd wanneer alles samenkomt en het nog mooier blijkt te worden dan ikzelf bedacht had!

 4. Marie-José schreef:

  Dat ziet er bijzonder sfeervol uit! Hele leuke uitwerking. Ik hoop dat ik nog in de gelegenheid kom om live te gaan zien.

  • Klaartje schreef:

   Dank je wel Marie-José. Sowieso zijn er trouwens deze week erg leuke dingen in Eindhoven te zien. Mocht je niet in de gelegenheid zijn: uiteindelijk komt het hier voor het raam te staan… (in ieder geval een deel).

 5. danielle schreef:

  dat ziet er weer prachtig uit, ik hoop dat het me lukt hem in het echt te gaan bekijken!

 6. Ellen schreef:

  Prachtig! Hoop dat ik de kans krijg het live te zien.
  Ondertussen wacht ik in spanning op een mooie foto.

  • Klaartje schreef:

   Laat zeker nog iets weten als je het live mocht zien, benieuwd wat je ervan vindt.
   Ik hoop inderdaad dat dat met de foto gaat lukken, wordt waarschijnlijk een avond opname.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.