flock-bloemenEen tijdje terug werd ik door creatieve collega’s Brigitte en Marjo van reDesign your shirt gevraagd om een bijdrage te leveren aan hun flockArt expositie. Verschillende ontwerpers, kunstenaars en illustratoren kregen flock (strijkvelours) toegestuurd in de door hun gewenste kleuren en gingen daarmee ieder voor zich aan de slag.

Als illustrator en collage-maker maak ik beelden die gelaagdheid en structuur hebben. Ik was benieuwd of ik die gelaagdheid ook kon vertalen naar het flockmateriaal en ben met die vraag in mijn hoofd gaan experimenteren. Uiteindelijk heb ik meerdere kleuren over elkaar gebruikt, de flock geperforeerd en doorgestikt en er knopen en andere stoffen op genaaid. Hierdoor krijgt het materiaal een hele nieuwe look en krijgen de bloemen een heel eigen karakter. Ik koos voor bloemen omdat ik de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie vind en bloemen helemaal passen bij de mooie intense flock-kleuren. Na al dat werken met textiel heb ik nu ontzettend veel zin om weer bloemen te gaan tekenen!

 

flock-bloemen / maakproces

 

Het resultaat wordt tentoongesteld d.m.v. een wisselende expositie in de etalage van Wilhelminapark 38 in Tilburg. Van 18 april t/m 2 mei kun je mijn bijdrage daar bewonderen. Ik kan je aanraden er ook daarna regelmatig eens langs te fietsen om de inzendingen van de andere deelnemers te bekijken. Zelf ook aan de gang met flock? Op de website van reDesign your shirt kun setjes flock aanschaffen, maar ook terecht voor inspirerende ideeën en workshops.

3 Responses to Flower Power

  1. Renée schreef:

    Wauw!! Wat ontzettend mooi gemaakt!

  2. danielle schreef:

    mmmmmmmooi! ik zal er eens rap langs gaan fietsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.