Een mens met 4 armen
Uitgeverij Zwijsen vroeg me om één van de vaste illustratoren te worden voor het kindertijdschrift MaanRoosVis nieuwe stijl. Thema van het eerste nummer: Dieren! Nu kun je me met weinig blijer maken dan het illustreren van dieren. Ze zijn verrassend, kleurrijk, grappig, onvoorspelbaar en vaak gewoon heel erg mooi. Tot zover zou dat ook nog best voor mensen kunnen gelden. Maar heb jij weleens een mens met 4 armen gezien? Of met een hoofd dat zo’n beetje 360 graden kan draaien? Of met supersonisch gehoor? (Batman daargelaten, maarja die is dan ook half vleermuis).

Illustratie voorleesverhaal:

Allemaal (verschillende) beestjes!
Dat vind ik het mooie van dieren, dieren zijn echt super verschillend! Soms hebben ze twee poten, soms duizend (nouja bijna duizend), soms hebben ze een vacht, dan weer een hard pantser, ze kunnen voelsprieten hebben, magische eigenschappen (kijken in het donker! van kleur veranderen!) en er zijn er zelfs die licht geven! Hoe cool is dat! Ik vind ze magisch en superinspirerend. Extra leuk wordt het wanneer dieren menselijke eigenschappen gaan vertonen. Eigenlijk zijn het natuurlijk wij mensen die dat alles op dieren projecteren, maar in illustraties is het juist grappig die menselijke trekken te verbeelden. Daar eten dieren gezellig samen aan rood-wit geruite kleedjes en draagt een leeuw een hippe zwembroek en slippers naar het strand. Het mag duidelijk zijn: dit was een hoera-opdracht!*

Enkele details:


Illustratie spel:

Vormgeving: Oranje Vormgevers

* een hoera-opdracht: een illustratie opdracht die, nog meer dan normaal, een gevoel van blijdschap, opwinding en verrukking teweegbrengt! Ook: een opdracht waarbij ik inwendig juich en hoera roep.

Tagged with:
 

One Response to Dieren met menselijke trekjes

  1. danielle schreef:

    HOERA! voor klaartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.