Apart en Samen
Binnen Vreemdelingenzaken gaan de 3 organisaties die verantwoordelijk zijn voor toelating, huisvesting en terugkeer van vreemdelingen nog  intensiever samenwerken. Aan mij de vraag om zowel de organisaties apart als hun samenwerking in beeld te brengen.

Het menselijke gezicht van het Vreemdelingenbeleid
Normaal gesproken associëren we Vreemdelingenbeleid vooral met strenge regelgeving terwijl het in de eerste plaats nog steeds over mensen gaat. Niet alleen wordt er beslist over mensen, het zijn ook mensen die beslissen over het lot van deze ‘vreemdelingen’. Dat is dus niet alleen regelgeving, maar letterlijk ook mensenwerk.  Ik wilde in mijn illustraties dan ook graag juist de mensen achter de regels in beeld brengen. Ik wilde de zorg en aandacht laten zien waarmee zij dit soms lastige beleid zo goed mogelijk ten uitvoer brengen.  De illustraties laten zo een andere, persoonlijkere kant van het Vreemdelingenbeleid zien.

Hieronder de illustraties in de context van het artikel.

 

Layout: Katja Visser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Responses to De mensen achter Vreemdelingenzaken

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Bedankt voor het delen van dit artikel over het vreemdelingenbeleid. Het is inderdaad mensenwerk en het thema verdient meer aandacht vind ik. Ik vind de illustraties mooi bij het artikel passen!

  2. danielle schreef:

    mooi!
    ik ben klaartje-fan voor het leven!
    tot straxxx!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.