Animatie in illustratie
Enige tijd terug heb ik voor ZIN, het medewerkersmagazine van UPC, illustraties gemaakt.  Via art-director Majorie Kool van bureau Koola kreeg ik de vraag ook illustraties te maken voor het sociale jaarverslag. Het betreffende artikel belichtte in een aantal korte teksten hoe UPC met ziekteverzuim omgaat. Omdat het een online jaarverslag betrof kon er ook animatie ingezet worden. Voor mij was het interessant om te bedenken hoe ik met deze animatie de illustraties een meerwaarde kon meegeven.

Beweging in beeld
Bij de zes tekstjes heb ik illustraties gemaakt die subtiel van vorm veranderen als je er met de muis overheen navigeert. Door de animatie wordt de boodschap van de teksten nog duidelijker in beeld gebracht: een wachtrij wordt zichtbaar korter, een bloem komt tot bloei met extra zorg, een thermometer geeft een verbetering van temperatuur aan,  etc. De kracht van animatie: het versterkt de achterliggende boodschap en maakt het lezen van de teksten aantrekkelijker.

Bekijk zelf hoe animatie versterkend kan werken:

Ook geïnteresseerd in bewegend beeld? Neem contact met me op.Animation in illustration
A while ago I made some illustrations for ZIN, the employee magazine of UPC here in the Netherlands. Art-director Majorie Kool (studio Koola) asked me to illustrate the social annual report as well. The article illustrated in a few short texts how UPC deals with the issue of sick leave. As it was going to be an online annual report it was possible to animate the illustrations. For me it was interesting to think of a way to give the illustrations surplus value by using animation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.